{"id":50,"date":"2013-06-21T14:13:43","date_gmt":"2013-06-21T14:13:43","guid":{"rendered":"https:\/\/empathy.se\/?p=50"},"modified":"2016-09-08T09:27:39","modified_gmt":"2016-09-08T09:27:39","slug":"ata-ratt","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/empathy.se\/ata-ratt\/","title":{"rendered":"\u00c4ta r\u00e4tt"},"content":{"rendered":"
Finns det n\u00e5got sv\u00e5rare \u00e4n att alltid \u00e4ta r\u00e4tt? Hur kan det komma sig att alla s\u00f6ta och smaskiga frestelser \u00e4r det som \u00e4r fel f\u00f6r v\u00e5ra kroppar? Och hur g\u00f6r man f\u00f6r att g\u00f6ra gr\u00f6nsaker och rotfrukter till frestelser?<\/strong><\/p>\n <\/p>\n Vi vet ju hur vi skall \u00e4ta. Sedan vi varit sm\u00e5 har vi l\u00e4rt oss att \u00e4ta enligt tallriksmodellen<\/strong>. Vad \u00e4r det d\u00e5 som g\u00f6r att vi \u00e4nd\u00e5 i s\u00e5 stor utstr\u00e4ckning ist\u00e4llet v\u00e4ljer pizza eller hamburgare till middag?<\/p>\n Anledningen \u00e4r troligen att vi inte l\u00e4rt oss att anr\u00e4tta gr\u00f6nsaker p\u00e5 ett smakfullt s\u00e4tt. Gr\u00f6nsaker och rotfrukter \u00e4r mycket goda f\u00f6do\u00e4mnen om vi hittar bra s\u00e4tt att anr\u00e4tta dem. Bra \u00e4r naturligtvis att bara sk\u00e4ra upp dem r\u00e5 – inga n\u00e4rings\u00e4mnen har d\u00e5 kokat bort. Men, visst blir man lite tr\u00f6tt p\u00e5 att gnaga sallad.<\/p>\n H\u00e4r kommer ett mycket bra recept p\u00e5 fyllda paprikor!<\/p>\n Det h\u00e4r beh\u00f6ver du:<\/strong><\/p>\n G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> Finns det n\u00e5got sv\u00e5rare \u00e4n att alltid \u00e4ta r\u00e4tt? Hur kan det komma sig att alla s\u00f6ta och smaskiga frestelser \u00e4r det som \u00e4r fel f\u00f6r v\u00e5ra kroppar? Och hur g\u00f6r man f\u00f6r att g\u00f6ra gr\u00f6nsaker och rotfrukter till frestelser? Vi vet ju hur vi skall \u00e4ta. Sedan vi varit sm\u00e5 har vi l\u00e4rt oss […]<\/p>\n","protected":false},"author":84,"featured_media":0,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[3],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/empathy.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/50"}],"collection":[{"href":"https:\/\/empathy.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/empathy.se\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/empathy.se\/wp-json\/wp\/v2\/users\/84"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/empathy.se\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=50"}],"version-history":[{"count":6,"href":"https:\/\/empathy.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/50\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":472,"href":"https:\/\/empathy.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/50\/revisions\/472"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/empathy.se\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=50"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/empathy.se\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=50"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/empathy.se\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=50"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}\n
\nRensa paprikorna och dela p\u00e5 dem. S\u00e4tt dem p\u00e5 en pl\u00e5t. Gnid in dem med lite olivolja. Sen in i ugnen med dem. Gradtalet skall vara 225 grader. L\u00e5t paprikahalvorna gr\u00e4dda i cirka 25 min.
\nUnder tiden som paprikorna gr\u00e4ddas mjuka hackar du l\u00f6ken och vitl\u00f6ken och steker tillsammans med f\u00e4rsen i en stekpanna. N\u00e4r k\u00f6ttf\u00e4rsen \u00e4r genomstekt str\u00f6r du \u00f6ver vetemj\u00f6let och tills\u00e4tter resten av ingredienserna. Spar osten till topping.
\nSen fyller du de nu mjuka paprikahalvorna och s\u00e4tter in allt igen i ugnen. Nu beh\u00f6vs bara n\u00e5gra minuter. Man ser n\u00e4r osten sm\u00e4lt.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"