Ett hälsosammare liv

Vi har ett ansvar mot oss själva att leva ett så hälsosamt liv som det bara går. Alla är vi olika och har olika fysiska förutsättningar när det kommer till att röra på oss. Vissa har en starkare vilja att hitta lösningar för att leva ett hälsosammare liv än vad andra har.

Det gäller att tidigt få in i barnens medvetna om fördelarna med att röra på sig regelbundet. Som förälder så är det den uppgiften ni har att se till så att tillsammans aktivera era barn. Det kan kännas tufft att sätta krav på de små liven men i slutändan så kommer de att förhoppningsvis inse fördelarna med detta och tacka er.

Det kan vara ett känsligt område att säga hur man som förälder ska uppmuntra barnen till fysiska aktiviteter, men om man tänker efter så är hälsan det som är det viktigaste vi har i våra liv. Och kan man genom fysisk aktivitet förbättra för någon så borde det ju vara rätt så självklart hur man borde göra.

Se till att göra aktiviteterna tillsammans, det är ju inte bara barnen som behöver röra på sig utan även föräldrarna. Gör det till roliga stunder då ni gör något tillsammans. Det kan vara att skida på utflykt vintertid eller att åka iväg till badhuset och simma och röra på er där. Det finns många trevliga aktiviteter att hitta på med er barn.