För roligare motion

Jogging

Synen på motion och huruvida det är värt att underkasta sig den möda det ibland innebär med motion och träning skiljer sig något åt mellan människor, vissa tycker helt enkelt att det inte är värt – kanske kan vi dock ändra på den saken.

För vi ska nämligen ge några tips på hur man kan göra sin motion lite roligare, och det enligt principen att ha något annat att tänka på under tiden man tränar. Tipsen är enkla och de produkter vi nämner i artikeln hittar du hos en shop vid namn iPhonebutiken.se, eller om det är appar så hittar du dem i din appstore.

1. Sätt upp ett mål

Det man brukar säga är det allra viktigaste med träning är att sätta ett mål. Genom att sätta ett mål så skapar du också en mening med din träning, en rationalisering för dig själv varför du gör en i din mening tråkig aktivitet. När du sen börjar se resultaten och att du närmar dig ditt mål så förnyas motivationen.

2. Bort med tankarna från det jobbiga

Punkt nummer ett är mycket enkel i teorin och låter alltid mycket bra på pappret, men sen gäller det att omsätta det även i handling. Vi kan lova dig att det kommer att kännas jobbigt att måsta ta den där löprundan efter en stressig jobbdag – men det är då du måste plocka fram viljan och ha en stark dragning till din målsättning. Detta kan du bara göra själv, men det finns också en del saker som kan göra det lite lättare. Tipset är enkelt, men skillnaden enorm. Införskaffa dig ett sportarmband för din smartphone och ett par bluetoothhörlurar samt slå igång musik eller en podcast så får du bort tankarna på hur jobbigt det är. Självklart kommer springandet, eller vad det nu är, att göra sig själv, men med tankarna på annat så går det så mycket lättare.

3. Tävla mot dig själv för att behålla motivationen

För att hålla uppe din motivation så är ett tävlingsmoment perfekt. Sysslar du mest med jogging eller gång så kan du med fördel ladda hem appen Runkeeper som med hjälp av din telefons gps kan berätta hur långt du har tagit dig, vilken fart, hur många kalorier du har bränt och så vidare. På så sätt så kan du alltid försöka att slå föregående aktivitets resultat och således få det där tävlingsmomentet vi nämnde.

På samma sätt kan du göra på ett gym genom att anteckna hur mycket och hur många av varje övning du gör varje gång. På så sätt kan du också bedöma vad som påverkar din träning positivt eller negativt – exempelvis om du märker att varje gång det går tyngre så sker det efter att du sovit dåligt – eller vad det kan vara.