Grundläggande hår- och skäggvård

Skäggvård

Skägg är en av de största trenderna inom grooming sedan flera år tillbaka. I allt större utsträckning går vi till barberare för att få en ordentlig rakning och trimning av skägget. Och det är inte längre enbart den tidigare så populära tre- eller femdagarsstubben som vi bär. Tvärtom vill män idag gärna ha ett stort och långt skägg, som tillför pondus och manlighet till det yttre. Att ha skägg har blivit som en gemenskap, som nästan kan verka som en hemlig klubb för den oinvigde, Men en viktig del av detta är att ta hand om skägget mellan besöken i barberarstudion.

Skillnad på hår och hår

Det är skillnad på hår och hår. Vilket betyder att du inte kan använda samma rutin eller produkter för håret på huvudet som för ditt skägg. För huvudhåret bör du enkelt uttryckt välja schampo och balsam som är anpassade efter din hårtyp och komplettera med lämplig stylingprodukt. Tvätta ett par gånger i veckan och låt håret vila däremellan. Var noga med att massera även i hårbottnen vid tvätt. Skägget kräver ofta lite mer än så. Välj produkter som är speciellt framtagna för skäggvård. Det bidrar till att hålla ditt skägg mjukt och balanserat.

Vägen till vackrare skägg

En viktig del av att ta hand om skägget är att borsta det, även här med en speciell skäggborste. Borstningen har en exfolierande effekt på huden och hjälper till att avlägsna döda celler och hårstrån, samt främjar bildandet av nya. I synnerhet om du har ett lite större och yvigare skägg kan du använda en skäggolja för att forma det samt återfukta. Oljan applicerar du med fördel medan skägget ännu är fuktigt efter tvätt. För styling är ofta skäggvax ett bra alternativ. Lägg ett tunt lager på skäggets yta och borsta lätt med en tät borste eller kam, för att åstadkomma ett snyggt och slätt resultat.