Ta hand om din kropp
Det kan vara svårt att varva ner och lyssna på sin kropp och känna efter hur man egentligen mår.
Stressen vi går igenom dagligen kan ta sig allsköns uttryck och skapa både fysiska och psykiska problem som sedan måste tas itu med, skriver Vårdguiden. När man är stressad reagerar kroppen automatiskt med att knyta ihop sig och är redo för fly eller fäkta hela tiden. Det är en uråldrig respons till fara som i princip är inbyggt i vårt DNA och hänger ihop med produktionen av adrenalin, en respons som var nödvändigt för grottmänniskorna och de dagliga faror de levde med. Nu, när vi inte har några sabeltandade tigrar att springa ifrån (eller fajtas med), så stannar den här stressen kvar i kroppen och tar sig uttryck som smärta och stelhet i muskler och leder.
Ta itu med smärtan
Det finns mycket man kan göra för att ta itu med den här stressen och förebygga just de här problemen, men är det så att boven varit framme och smärtan är ett faktum så finns det bot mot det också. Ett förslag är att ta kontakt med en naprapat, hitta en sådan nära dig och boka tid för att få veta vad de kan göra för just dig. En naprapat ser på helheten och letar efter den underliggande orsaken till smärtan, som kan ligga på ett helt annat ställe i kroppen än där själva smärtan yttrar sig. När man identifierat var smärtan kommer ifrån så inleds sedan en behandling som kan innefatta flera olika metoder, som akupunktur, justering av leder, triggerpunktsbehandling med mera.
Man kan också få goda råd från naprapaten hur man ska leva för att undvika värre skador. Att lära sig slappna av kan vara svårt när man är van att gå på högvarv hela tiden, men är absolut nödvändigt. En god natts sömn är en av de givna hörnstenarna, men man kan också inkorporera aktiviteter i det dagliga livet, som yoga, meditation, qi-gong och så vidare, som alla kan hjälpa att förebygga otäcka fysiska och psykiska reaktioner.