Kropp och knopp på topp

Vad behövs för att må bra i både kropp och själ? Svaret är mycket individuellt beroende på vem man är och vilka behov man har. Men generellt finns det ändå några punkter som gäller för alla.

Avslappning

Många upplever livet stressande med ett pusslande för att få ihop vardagen. Att då få en timme då man riktigt slappnar av är ett sätt att få kroppen och själen i balans. En del väljer att gå på spa, andra på massage och ytterligare några sätter sig en stund på biblioteket. Ett ytterligare sätt är yoga. En slags träningsform som vuxit sig populär mycket fort. Det är en träningsform där man både tränar upp koncentration, kroppmedvetenhet och avslappning. Yoga går att utföra själv i hemmet men många väljer att gå på yogagrupper likt en gympagrupp.

Motion

Motion är A och O för att må bra. Sen behöver det inte betyda att man tränar tre gånger i veckan utan det kan lika gärna handla om att röra sig lite extra i vardagen. Även om unga kan leva bra med en god hälsa utan att röra sig speciellt mycket så är det ändå då man lägger grunden för sitt kommande liv. Med träning bygger man helt enkelt sig en friskare framtid.

Kost och sömn

Att äta nyttigt och sova bra är faktorer som alla vet att är viktigt för att få en hälsosam livsstil. Men att veta är inte samma sak som att göra. Konsumtionen av snabbmat och sötsaker är alldeles för stor hos många. Att börja med att enbart äta godsaker på helger kan vara ett sätt att ta sig i rätt riktning. Kanske nästa steg är att bara äta varannan helg osv. För oavsett vad man vill förbättra är det genom de små stegen som man kan göra förändringar. Det är de små stegen som till slut blir de stora hälsosamma förbättringarna.