Minska stressen i ditt liv

Livet är fullt av stressfulla faktorer och att minska stressen kan vara ett projekt i sig. Ett första steg kan vara att försöka lyfta bort några av de saker som stressar en i livet, men om man inte kan det då?

Livet presenterar många olika ofrivilliga stressmoment, som barn, partner, hälsa och mycket annat. Många blir stressade för att de ännu inte hittat den perfekta personen i sitt liv när man ser alla andra runt omkring sig vara lyckliga. Hur kan man göra för att ta sig ur dessa stressfulla tankar som hindrar det man vill uppnå?

Mindfulness

Ett av dessa kan vara mindfulness. Det är en metod man kan testa på egen hand och det finns många böcker man kan läsa om mindfulness. Det finns också hjälp att få om man vill lära sig rätt tekniker och tänk. Bor man i Stockholm kan man få hjälp av NyInsikt. De hjälper en att öva sig i tekniker som hjälper en att se sina problem ur en annan synvinkel, att hitta andra utvägar för att klara av stress och att hitta balansen i sitt liv. Det hjälper en att bli medveten om sig själv och om sina reaktionsmönster.

Motion

Motion är ett annat sätt som hjälper en att hantera stress, även om det är kanske det sista man har lust med när man stressar över en deadline på jobbet. Faktum är dock att forskning visat att motion gör att man presterar bättre på jobbet, särskilt om man tränar på arbetstid. Genom att träna kontinuerligt producerar man fler och bättre idéer och som bonus känner man sig lugn och balanserad. Hitta den sporten du gillar och övertala en kompis att hänga med om du har svårt för att komma igång själv.

Andra metoder

Yoga, meditation, Tai Chi och Ci Gong är andra metoder som balanserar sinnet och kroppen och hjälper dig att hitta lugnet. Försök hitta den metod som passar dig bäst. Vi är alla olika och vissa tycker att mindfulness är det som passar just dom. Det finns som sagt en del olika metoder och du kanske måste prova några först innan du känner att du hitta hem. Lyssna på din inre röst om vad som är den perfekt metoden för dig och vad som du får ut mest av.